شاه تره
شاه تره،شاه تره چیست،شاه تره خواص،شاه تره جوش صورت،شاه تره و کاسنی،شاه تره برای جوش،شاه تره در بارداری،شاه تره برای پوست،شاه تره ویکی پدیا،گیاه شاه تره در جدول،شاه تره در حل جدول،معنی شاه تره در جدول،نام دیگر شاه تره در جدول،خواص شاه تره چیست،گیاه شاه تره چیست،طبع شاتره چیست،خواص عرق شاه تره چیست،طبع عرق شاتره چیست،خاصیت شاتره چیست،عرق شاتره چیست
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد شاه تره صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران رگامی قرار گیرد.شاهتره (نام علمی: Fumaria officinalis) نام یک گونه از سرده شاهتره و از تیره شقایقیان، علفی یکساله با ساقهای شکننده کوتاه و شاخهدار است.دارای گلهای نامنظم و برگ های بریده است که چون با دست نرم کنند بوی دود میدهد. در طعم او تلخی است. در ایران این گیاه اغلب در دامنه های زاگرس بخصوص در دشت های(بیجار کردستان) و (اقلید فارس) یافت میشود. در گویش عام به شاطره نیز شناخته میشود.
شاه تره چیست
شاه تره از دسته سبزیجات با طبع گرم و خشک است که سرشار از ویتامین ث بوده. برای درمان بیماری های پوستی استفاده از عرق شاهتره بسیار مفید می باشد. یرقان از دسته بیماری هایی است که با خوردن شاهتره تسکین می یابد، همچنین دم کرده این گیاه برای دفع سموم کبد بسیار مناسب است. برای خواندن دیگر فواید این گیاه با ما همراه باشید.
آشنایی با شاه تره
این گیاه که از آن با نام های بقله الملک، شاه ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا 80 سانتی متر و از تیره شاه ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری های کبدی استفاده می شده است.
خواص دارویی شاه تره
اشتهاآور، تصفیه خون، تببر، برطرفکننده بیماریهای پوستی، ضد جوش و حساسیت. شاه تره طبع سردی دارد و در طب سنتی برای درمان بیماریهای پوستی از آن بسیار استفاده میشود.
شاتره و کاسنی
کاسنی و عرق کاسنی، از دیرباز در میان ایرانیان جایگاه و منزلتی خاص داشته و همه مادربزرگ ها، در میان تمام شیشه های عطر و ادویه در مطبخ خانه هایشان، یک قرابه کوچک، عرق کاسنی را در کنار شاتره، گل گاوزبان، نعناع و … نگه داری می کردند.تصفیه خون و شستشوی کبد از جمله خواص کاسنی و عرق آن است. این گیاه یکی از گیاهان دارویی موثر است که در انواع مختلف در طبیعت وجود داشته و همه اجزای آن خواصی بسیار مفید برای بدن دارد، البته اگر به اعتدال مصرف شود. ترکیب کردن مقداری عرق شاتره با عرق کاسنی، باعث شفافیت و زیبایی پوست شده و تاثیر فوق العاده ای در از بین رفتن جوش های دوره بلوغ دارد.اگر ترکیب عرق شاتره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و به جای آب میل شود اثری به نسبت بیشتر از عرق شاتره به تنهایی دارد.
خواص شاه تره چیست
از خواص شاه تره می توانیم به این موارد اشاره کنیم– خوردن دمکرده شاهتره باعث میشود سمومی که در کبد جمع شدهاند دفع گردد. – برای تقویت مزاج یک هفته از دمکرده استفاده نموده 2 هفته استراحت مجدداً یک هفته استفاده کنید. – شاهتره از بین برنده سودا میباشد عرق آن 10 صبح و 5 بعداظهر استفاده گردد. – شاهتره صفرا را کم میکند از عرق آن صبح و بعدازظهر استفاده شود. – برای تقویت چشم از سرمه برگ شاهتره استفاده کنند. – دمکرده شاهتره اشتهاآور است. – به یاد داشته باشید مصرف شاهتره نباید بیش از یک هفته باشد. – کسانی که بدن آنها کهیر زده است شاهتره و سدر را با ماست مخلوط نموده بدن را بشویند. – برای درمان خنازیر 20 گرم شاهتره در 500 سیسی آب 20 دقیقه دمکرده روزی 3 فنجان میل شود. – شاهتره ادرارآور است. – آب برگ شاهتره با عسل و تمبرهندی مخلوط نموده برای تقویت معده و روده بسیار مفید است. – برای گرفتگی کبد و طحال از روش شماره 16 استفاده شود. – برای جلوگیری از روییدن مژههایی که برمیگردد (یعنی داخل چشم میرود) میتوان از عصاره برگ شاهتره با عسل مخلوط نموده به مژه بکشید. – برای برطرف کردن جوشها و زخم دهان جوشانده شاهتره را مزمزه کنید. – کسانی که یبوست دارند میتوانند از دمکرده شاهتره استفاده کنند. – برای گزش زنبور میتوان از ضماد شاهتره استفاده کرد. – برای درمان تبخال 30 گرم گیاه شاهتره خشک را در 500 سیسی آب جوشانده تبخال را بشویید. – برای بیماریهای سرطان پوستی شاهتره مانند شماره 22 زخمها را بشویید. – برای عفونت لثه از دمکرده شاهتره مزمزه کنید. – خانمهایی که به سن یائسگی نرسیدهاند ولی قاعدگی آنها قطع شده است میتوانند از دمکرده شاهتره به مدت 8 روز در ماه استفاده کنند اگر چنانچه بعد از 8 روز استفاده به مدت 10 روز قاعدگی باز نشد سپس 8 روز دیگر استفاده کنند مقدار مصرف 30 گرم شاهتره در 500 سیسی آب جوشانده شود این محلول در اختلالات قاعدگی زنان مؤثر است. – برای بواسیر از برگ شاهتره + برگ گردو بهصورت ضماد بگذارید. – شاهتره مسهل اخلاط سهگانه میباشد، خصوصاً سودا و تلخی صفرا را از بین میبرد همچنین سودای سوخته را. – برای چشم درد با رقیق شده شیره شاهتره چشم را بشویید. – کسانی که صورت آنها برافروخته است میتوانند از ریشه شاهتره به مدت 8 روز نصف استکان صبح و نصف استکان بعدازظهر استفاده کنند. – برای شاداب شدن پوست مخلوطی از برگ کاسنی و شاهتره را کوبیده با کمی عسل و گلاب مخلوط کرده روی صورت بگذارید یا این که ترکیبی از عرق شاهتره و کاسنی همراه گلاب و عسل روی صورت بمالید.– زنان حامله استفاده نکنند.
عرق شاه تره
ترکیب مقداری عرق شاه تره و عرق کاسنی برای شفافیت پوست و زیبایی استفاده میشود؛ و همچنین تاثیر فوق العادهای در از بین رفتن جوشهای دوره بلوغ دارد. عرق شاتره در مقایسه با دم کرده آن خواص درمانی کمتری دارد، اما به دلیل دسترسی آسان تر مصرفش را توصیه می کنیم. این عرق به دلیل آن که به ترشح آنزیم های گوارشی کمک می کند، غذا را براحتی هضم کرده و اشتهاآور خوبی است. نوشیدن این عرق استفراغ را متوقف می سازد. تحقیقات اخیر نشان داده است این عرق علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی کننده، آنتی هیستامین، ضداسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر، آرام بخش و مقوی معده است و در بهبود بیماری های قلبی ـ عروقی موثر است.
طبیعت شاه تره و طریقه مصرف عرق آن
طبع این گیاه از نظر حکمای طب سنتی، در حرارت معتدل و خیلی خشک است. برخی اطبا نیز آن را گرم و خشک انگاشته اند، اما ابوعلی سینا آن را سرد دانسته است. طریقه مصرف شاتره بستگی به این دارد که به چه دلیل میخواهید از آن استفاده کنید.برای این منظور به قسمت شاتره چیست مراجعه کنید.
مقدار مصرف عرق شاه تره
عرق شاه تره در بزرگسالان: روزی سه بار یک استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود. عرق شاه تره در کودکان: روزی سه بار نصف استکان عرق شاه تره قبل از غذا میل شود.
درمان جوش با عرق شاه تره
– خاکشیرهر صبح و شب یک قاشق مرباخوری دریک استکان آب داغ حل کرده و میل شود. – میوه جات و سبزیجات – ماءالشعیرساده هرروز یک استکان میل شود. – زرشک یک قاشق غذاخوری ، آب جوش یک لیوان، عسل یک قـاشق غـذاخـوری را بـاهم مخلـوط کرده از شب تا صبح بماند سپس صاف کرده و میل شود.
شاه تره در بارداری
در مورد مصرف این گیاه در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.
مضرات شاه تره
از مضرات شاه تره می توان به کم کننده گویچه های خون، ایجاد ناراحتی ریوی و حصبه اشاره کرد. همچنین مصرف آن برای زنان حامله مناسب نیست.
نکات قابل توجه در رابطه با مصرف شاه تره
۱-برای مشکلات کبدی، صفراوی و پوستی باید از دم کرده ی آن استفاده کرد و در این م نمونه ی گیاه خشک در بازار دارویی به طور طبیعی به صورت خرد شده و قطعات کوچک است و احتیاج به خرد یا پودر کردن ندارد و می توان مستقیما آب جوش روی آن ریخت. ۲-در بسیاری از موارد دیده شده است که جهت کسب اثرات مذکور شاتره، از عرق شاتره ی موجود در بازار استفاده می کند.ولی عرق شاتره دارای مقدار بسیاری ناچیزی از اسانس است و مواد موثر اصلی در آن وجود ندارد. بنابراین عرق شاتره دارای خواص اصلی شاتره نیست. ۳-توصیه می شود دم کرده ی شاتره را گرم مصرف کنید. چون ممکن است با سرد شدن، مواد موثر آن رسوب کنند.
طرز تهیه شربت شاه تره
شاه تره خشک و نیم کوب ۱ واحد و آب ۱۵ واحد شاهتره را در مدت شش ساعت دم کنند و صاف نموده بگذارید ته نشین شود ودر حدود نصف آن شکر داخل آن جوشانده تا قوام آید اگر منظور باز کردن گرفتگی های کبد و تصفیه خون باشد به جای شکر با سکنجبین وعناب می خورند به هر حال ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم از این شربت رابتدریج میل میکنند اثر آن ظاهر می شود.